måndag 6 april 2015

Häringe Slott på Långfredagen

(Friluftstjejen)

Glad påsk på er alla! Hoppas ni haft det bra i helgen som gick.

Långhelg är helt underbart och öppnar upp för att resa bort även om det bara är över en natt. Det är lite lustigt att jag skriver det för att vi bestämde oss faktiskt för att inte sova över utan bara göra en dagsutflykt och jag valde Häringe Slott.


Det var jag och Tommy som fick feelingAllt om Stockholm har skrivit en del om Häringe Slott och jag har också läst om ett besök där på en annan blogg (här).

(Lurigt väder, tyvärr)

Häringe ligger bara 25 min med bil från Enskede halvvägs mot Nynäshamn på väg 73 (från Stockholm C kanske 35 min). Hur smidigt som helst för oss söder om Söder. Har en inte bil, finns SL hela vägen.

(Av 117 bilder var Tommy med på tre...)

Tommy hade med sig systemkameran och var i full fart. I princip alla bilder är på mig och hundarna, haha!

(Tommy ville att jag skulle stå så här)



Vi hade bokat lunch och fick ett eget rum. Hundar är ju sjukt välkomna där vilket är så himla trevligt. En lunch kostar så mycket som 230:- och den var väl ok. Märkligt nog ingår inte sallad och bröd - det får du köpa till för 30:-. Hm, jag vet inte. Vad är det för fasoner?

Tommy avnjöt en starköl men jag körde så jag drack vatten. Vi tog kaffe på maten och en varsin hemmagjord glass som var mmmmmums!



(Herregud, så vacker liten pälsdam)

(Tydligen spökar det just i detta rum)

(Men sånt tror varken jag eller Tommy på)

(Mycket prat som vanligt)



Efter maten när vi var mätta och belåtna tog vi oss ut i det luriga vädret; soligt ena sekunden och regntungt den andra. Vi spankulerade runt på ägorna. Hundarna sprang fritt.



(Hundgravplats)

Hund-arvet är ett som nuvarande ägare inte kan dölja. Det finns hundar på alla gamla foton och en av de tidigare ägarinnorna hade så många som 38 stycken. De är alla begravda utanför slottet.

(Mor och dotter)

Det här med att Häringe välkomnar hundar är verkligen något som gör att de sticker ut. Det kanske inte låter som något speciellt för de utan hund, men för oss med hund blir det helt plötsligt det alternativ vi väljer om tre andra presenteras för oss (så var det i vårt fal).

(Kolla himlen!)

(På väg ut på bryggan)


Nästa gång kanske det blir övernattning. Jag tycker verkligen om den anrika miljön som de mixat upp med modern konst på väggarna. Jag gillade absolut det här stället!

(Utanför bastun)

HÄR hittar du Häringe Slotts webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar