tisdag 28 april 2015

Lagt ut markplattor efter dräneringen

(Bild från i somras)

Vilket jobb vi gjorde i helgen, jag och Mami. Vi lade ut stenplattorna igen efter dräneringen som gjordes i augusti.


Det var en ganska fin dag; mulet blandat med tidvis sol och framför allt var det vindstilla.

Samtidigt som vi lade marksten så passade vi systersonen/barnbarnet och två rastlösa hundar som inte verkade nöjda med att matte fokuserade på annat än dem. Men det gick hur bra helst ändå.


Det var mycket pusslande då plattorna inte är perfekta. Det gällde att få till jämnt i höjd och så klart att de gick in och skapade ett dynamiskt mönster. I skårorna ska jag senare så gräsfrön.






(Hundarna var mest i vägen)

För att jämna till marken under, eller snarare ojämna till det, använde vi en murarspade; platt för att komma åt och stor att skyffla runt sand med. Den funkade helt perfekt för det vi höll på med.

(Kunde de inte bara njuta lite av att få vara på tomten..)

(Klart)

Plattorna i det yttre hörnet hade vi inte grus/sand tillräckligt till, men det där ger sig. All sand mellan plattorna kommer ändå sjunka ned av regnvatten och tyngdlagen och till slut sätta sig. Jag kommer nog behöva fylla på några gånger. Sista lagret får bli med jord.


Vi började med att lägga plattorna från trappan och när vi nådde hushörnan gick vi över att börja på nytt där grinden är. De två kanterna är viktigast att få till. Sen pusslades dessa två partier ihop. Det var inte alls så svårt som jag trodde.

(Harry ville "hjälpa till")





Jag är supernöjd med mönstret vi skapade.

Själva plattsättningen, exklusive att lägga sand under då det redan var gjort av dräneringsfirman, tog oss två drygt 2,5 h.

(Charmören som hjälpte till att fota arbetet lite)


(Rider på zebran i zebra-mönstrade sneakers)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar