tisdag 7 april 2015

Marmorbordet - hittat material

(Annandag Påsk-trött tjej handlar på Bauhaus)

Det kliar i fingrarna. Jag vill verkligen göra något av det fina marmorbordet jag "fyndade" på Facebook häromveckan (se tidigare inlägg här). Alltså, jag fick det gratis eftersom jag räddade det från tippen.


Min originalidé var sprungen från Hållbarhet-Annas hemmagjorda klädhängare av rörstavar i trä och VVS-kopplingar (se hennes inlägg här). Men Bauhaus hade inga bra kopplingar för detta ändamål så jag tog mitt förnuft till fånga och strosade vidare i jakt på ett bättre alternativ.

Jag hittade några hyllkonsoler i trä! Raka och stilrena. 90:-/st. De ska jag spackla igen hålen på, måla i finare färg och borra upp på något som håller ihop de fyra "benen".

(Beckers urval av metall-färger)

Jag hittade inga passande färger på spray-burk så jag hörde i disken efter andra brytningar. Här ovan ser ni Beckers urval och de färger som Bauhaus kan bryta åt en på plats.

(Krom 4 är den aktuella färgen)

Jag valde den som bryter mot grönt just för att framhäva den gröna färgen i marmorn som egentligen inte är jättetydlig. Men jag tror det blir finare än att köra med silver och låtsas om som att skiftningarna är gråa - vilket de faktiskt inte är.

En halvliter (vilket är det minsta du kan be om) kostar 195:-

(Marmorskivan 140*80 cm)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar