måndag 13 april 2015

Marmorbordet - börjat med underredet

(Konsolerna och en gammal regel)

Lördagen var så fin här i Stockholm. Solen sken och det var riktigt behagligt ute. Söndagen däremot, bjöd på mitt hatväder; blåst med sol. Bättre md blåst och mulet för när det är sol har folk en tendens att på allvar tro att det är bra väder - trots att en håller på att blåsa omkull! Är det mulet är folk mer mottagliga för vindstyrkan.

(180x200 mm)

Under lördagen stod jag ute i trädgården och fick en massa gjort. Jag jobbade med underredet som blir en rätt enkel konstruktion gjord av fyra hyllkonsoler i trä. Se märke och storlek ovan. Pris 90:-/st på Bauhaus.

(Lyssnade på radio)

Jag började med att spackla igen de hål som inte skulle borras i. Det gäller att spackla och sandpappra flera gånger och ha tålamod. Det blir liksom inte bra annars.


Konsolerna kommer att bli underredets ben, men de måste ju sitta fast i något. Själva marmorskivan läggs senare bara rakt på underredet utan att egentligen sättas fast.

Jag tog en gammal regel som jag hittade i gömmorna och sågade den i tre delar.

(Njöt av att få hänga på tomten med matte)

(Växthusöverdelen har inget med bordet att göra mer än att det bara står på den)

Och så borrade jag ihop delarna till ett brett H ungefär. Sedan målade jag ett lager grundfärg.



Så här ska alla delar senare borras ihop. Ovan har jag bara lagt dem på skivan för att se om min måttagning var bra och den är väl till synes OK.

Sista momentet är att måla hela underredet i en grön metallicfärg från Beckers. Om det ens syns när jag väl placerat det i vardagsrummet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar