söndag 17 januari 2016

Min premiär på Mall of Scandinavia

Lama och jag på väg in i MoS

Igår kväll var jag på nya supergallerian i Solna för första gången; Mall of Scandinavia eller MoS som folk norr om stan tydligen säger.

Enormt

Jag är inte alls en sådan där som är emot gallerior och byggen av dem. Tvärtom - jag älskar dem! Det är ju superpraktiskt att kunna parkera, lämna jackan i bilen, gå inomhus när det är kallt eller dåligt väder ute (vilket är oftast i det här landet), äta en bit om en så vill och sätta sig ned och ladda telefonen (seriöst - var i stan kan du göra det???). Denna afton var det -15 eller någonstans omkring och det var kämpigt att ens behöva gå mellan min ytterdörr och Lamas bil.

När folk gaggar om att de ogillar gallerior hör jag bara: "Alltså, du vet för mig är det viktigt att framstå som att jag INTE är mainstream, att jag kan tänka själv, att jag är hipp, helt enkelt."


Jag önskar vi hade en ordentlig galleria här i Söderort, men de verkar vara förlagda till TäbyKistaSollentuna och numer Solna (det var dem jag tyckte var värda att nämna för att de är trevliga). Vi har Farsta, men det är inget trevligt ställe att stanna och hänga på. Där vill en mest göra sina ärenden och sedan dra hem. Skärholmen (även om det är lite för långt från mig) är super, men de har inget kvällsutbud...

MoS har nämligen en restauranggata. Ja, de har en food court också, men restauranggatan är ställen med avgränsade ytor, både "inne" och "ute". Ja, det var så hovmästaren kallade det när vi skulle välja plats på Caliente. De har så klart också rättigheter (även om jag lovade att skriva ut att Lamas mojito är alko-fri).


Och folk då. Det var en massa folk i gallerian denna helgkväll. Folk på fiken, restaurangerna men framför allt på ingång till bion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar