måndag 18 januari 2016

Transporthål för värme i fönsterbänk


Ett projekt! Ja, det är kallt som satan (ligger stadigt på -15 till -12 grader i Stockholm sedan flera dagar) och dagarna är korta. Men jag tog tag i ett projekt som är lite högaktuellt i och med kylan.

Mina vackra blomsterbänkar i massivt trä är vackert insnickrade i fönsterspröjsen. Men... de har ingen distans mellan sig och väggen, en luftspalt, så att värmen från radiatorerna kan resa uppåt mot de kalla fönstren. Utan sådana blir det kallras och imma.


Jag orkar så klart inte byta ut bänkarna, men tänker att om jag borrar några hål i dem så borde åtminstone lite värme transporteras uppåt.

Vi myser
Borde jag ge upp på den stackars citrusväxten

Jag började med sovrumsfönstret.

Eftersom jag kollat så otroligt mycket på Äntligen Hemma genom åren har jag lärt mig av Karin Mannerstål att det lönar sig att vara löjligt noggrann. Hon gör mallar för ALLT. Hon lämnar inget åt slumpen och jag är så impad att hon orkar. Men det blir ju som sagt ALLTID bra också vilket inte gäller för hennes kollegor (även om de också oftast får till det).


Jag tog den känsliga maskeringstejpen eftersom all spröjs i huset är så gammal. Passande nog är den tejpen så klart ljusrosa....


Jag tejpade upp två parallella längder och prickade upp raderna med 10 cm avstånd. På detta sätt är det bara att borra när en väl börjat borra. Mätandet är redan gjort och säkerställandet av att hålen inte träffar någon konsol eller så klart.


Choop, choop, choop. Det är ljudet av alla håll som borrades på bara några minuter.


Jag sa ju att mallar och förberedelse lönar sig :) Se så symmetriskt.


Och när jag orkar ska jag göra detsamma i vardagsrummet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar