torsdag 31 mars 2016

Färg till mur

Någon sorts form av vår-outfit

I påskhelgen som gick hann jag åka till Bauhaus två dagar. Påskafton var underbart för då var det både fint väder och just påskafton - med andra ord tomt! Det är då en får service.

Första dagen var på jag utomhus-avdelningen och pratade med två olika säljare angående virke till staket. Mer om vad vi kom fram till i ett senare inlägg.

Andra dagen pratade jag med färgavdelningen angående min nybyggda mur (well, ny från i höstas - se tidigare inlägg HÄR) som behöver målas innan staketet kommer upp.

Minns inte vilken färg jag kom fram till, men något i denna stil: kall betongfärg.

Jag har köpt färg hos Bauhaus i Länna flera gånger och kan säga att de är proffsiga där. Jag känner mig alltid trygg i mina val där (förutom att en aldrig kan komma fram till en vettig nyans!!!).

Grannen har målat sin grund vit med silikatfärg för uppåt 20 år sedan. Den ser superfräsch ut! Så även om det tydligen ska vara riktigt, riktigt tungt att måla med silikat så var det valet självklart - jag vill ha kvalitet som gör att jag behöver måla om igen så sent som möjligt.


Jotun blev det av den enkla anledningen att Beckers nyanser inte fanns allt av hemma i varuhuset. 

Först ska muren tvättas (typ med såpa) och torka. Sen börjar en med grunden som är typ som mjölk (blir genomskinlig). Efter det ska du dra på TRE lager silikatfärg som ska torka 12h vardera.

Som tur är ska "bara" 12 kvm målas. 
Fyra gånger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar