onsdag 2 mars 2016

Tillskott hos den lokala Ica-butiken

Underbart! Då slipper jag gå ned till Gubbis om jag bara behöver denna.

För några veckor sedan frågade jag efter iKaffe i Tallkrogens lilla Ica som de tydligen inte hade. Det är som jag berättat om ett mer hållbart alternativ till mjölk i kaffet och även ett snällare alternativ till din hälsa - i synnerhet som kvinna. Vad jag är inne på nu går jag in på mer ingående längst ned i detta inlägg så ska jag försöka komma till poängen i nästa stycke istället.

Jag föreslog hur som helst att de skulle ta in just denna produkt som är anpassad till kaffet som de andra havredryckerna inte är (både produktutvecklingsmässigt och enligt mina smaklökar) - och i veckan såg jag att de gjort det! Jag blev så glad och det bekräftade också min bild av den Ican. Den är inte asbra, men personalen där är så otroligt okonstlat trevliga och personliga. Som att vi var på landet :)

Besök i förra veckan i Tallkrogsvillan: Hållbarhets-Anna och hennes pyttelilla Billy.

Billy var nyfiken på hundarna och hundarna nyfikna på honom.

Och här kommer mer info om det jag pratade snabbt om där uppe :)

En studie i relationen kost och dödsrisk har publicerat sina resultat. Den är minst sagt omfattande i antal och tid. Baserat på 61.000 kvinnor och 45.000 män över 1980- och 1990-talen har det konstaterats att en kvinna ökar sin dödsrisk med hela 15 % om hon dricker ett glas mjölk om dagen eller mer (för män är siffran "bara" 3 %). Bland kvinnorna hade en fjärdel dött efter 20 år och hela 17.000 hade haft någon typ av fraktur. Ja, läs mer i länken är mitt förslag.

HÄR är länken till SVTs artikel om studien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar