fredag 4 mars 2016

Testar spån direkt i komposthinken

Uponor är märket. Komposttombola på 220 liter, men finns flera storlekar.

Se länk längre ned om detta mirakel.

Kompostlivet känns toppen. Men lätt är det INTE. Det är verkligen en kunskap att kompostera. Trial and error. Jag förstår att många väljer att sortera allt matavfall och slänga i sådana där bruna kärl och så skickar kommunen vidare detta för att producera biogas. Det är toppen! Men personligen ville jag både lära mig kompostera och få den nyttiga jorden.


Att hälla "strö" i komposten är kritiskt. Det blir bara geggigt utan och jag upptäckte att jag hällt för lite i! Jag använder sågspån som jag fick när en granne renoverade (se tidigare inlägg HÄR). Det är ju otroligt bra, men du ska hälla flera liter i veckan. Jag har hällt i kanske en liter endast...

Nu har jag kommit på snilleblixten att hälla två liter spån i botten av komposthinken jag har inomhus (se tidigare inlägg HÄR) så kanske det inte luktar så illa när en öppnar kärlet? 

Jag tömmer inomhuskärlet cirka 1 gång/veckan, men det där beror ju helt på hur mycket och ofta en lagar mat. Jag lagar inte alls ofta och är ju ensam. Efter en vecka så luktar det så där när en lyfter på locket. Vi får se hur utfallet blir, men jag kan inte annat än tänka mig att det kommer lukta mindre.

Gamla bilder från i sensomras.

Puss mitt mirakel.

Snart, snart, snart kommer solen och våren.
Även om denna fredag är regnig och grå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar