fredag 8 juli 2016

Staketbygget gropar betongplintar

Gräva gropar

Staketbygget går framåt! Nu något långsammare då jag jobbar helt själv. Innan hade jag ju hjälp av min mamma Mami, som jag kallar henne.

Vi hann dock gräva groparna för betongplintarna innan hon drog hem till Skärgården igen. Ett varsitt hål. Mitt hål var en walk in the park medan hennes hade en massa stenbumlingar längre ned. Oj, vad vi kämpade med att få upp dem. Det gäller att gräva runt dem och sedan ta ett spett och bända upp bumlingen.

Tips! Spara bumlingarna till att fylla igen hålet sen.




Grus, eller singel om du så vill, hämtade jag av en granne i området som behövde bli av med. Jag lade ut förfrågan på Fejsan och fick svar samma dag. Himla smidigt och tacksamt!

Sex ofyllda hinkar räckte gott och väl till två hål.


Markduk hade jag bara i ena hålet som blev så stort på grund av bumlingarna vi grävde ur. Där jag behövde separera grus och jord när jag fyllde igen hålet igen. Tror annars att det är bra med att ha markduk i vilket fall.

Blivande grindpelare. Notera bumlingarna under bordet - stora!
Finaste sällskapet av Alice


Oj, Jesus vilket pill att få till plintarna rätt. Jag höll nog på i några timmar, men vet inte helt säkert. En kollar ju inte direkt klockan i semester-mode.

De ska ju stå på rätt höjd, rätt ställe, åt rätt håll och vara raka uppåt åt båda hållen! Och just då det är grindstolpar vi pratar om blir det extra viktigt eftersom grinden annars kan kärva och stå och slå om det inte blir rakt.

Den bortre plinten är för långt fram, ser ni? Behöver justeras.
Markduken hjälper separera grus från jord. Gruset vill en ju ha runt om just plinten.
Nedgrävda och just denna blev väldigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar