lördag 30 juli 2016

Tidningen Gör Det Själv och bristen på mångfald

Enligt GDS är muraren en "han".

Jag har börjat prenumerera på tidningen Gör Det Själv! Den handlar exakt om det tidningen heter; att bygga med mera själv. Jag har bunkrat på mig tre nummer som jag konsumerar nu på semestern.

Jag måste dock säga att magasinet är riktigt bra. Instruktioner, recension och reportage som är användbara och handfasta. Jag kan inte annat än att rekommendera denna tidning till den som vill bygga och fixa mer på egen hand. Jag länkar er till deras prenumerationssajt HÄR.

Det sticker i mina ögon.

Däremot sticker det ju i ögonen när GDS i vissa reportage tycker att den som fixar är en "han". Oftast pratar de om "du" eller så är den utförande personen helt passiv i stil med "reglarna behöver sedan justeras vågrätt". Det är ju smart för knas blir det ju när muraren enligt bilden högst upp i inlägget tydligen är en han - fast vi inte ens ser en person. I ett annat nummer som handlade om de verktyg snickaren behöver för att klara 9 av 10 jobb så var hen/den om och om igen en han enligt skribenten.

Jag som läser är ju en hon och det blir så trist och exkluderande även om (eller kanske just för att) jag inte tror en sekund att det är tanken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar