måndag 11 juli 2016

Stolphatt staketbygge

Första besöket på Byggmax. Minen illustrerar känslan.

Ville ha en specifik stolphatt till grindstolparna, denna nedan från Jabo som Bauhaus inte säljer. De har ju det mesta och flera alternativ av allt, men faktiskt inte allt (till exempel inte min utvalda grind från samma varumärke - trots att de säljer just det märket där).

Så jag fick testa att dra till Byggmax för första gången. Det ligger ju i Länna det med, men avsides i ett industriområde.


Vilken skillnad det var. Byggmax var litet, inte alls i storlek med Bauhaus, K-Rauta med flera. Butiken var verkligen en butik - inte ett varuhus. Det var litet som en normalstor Ica. Utomhusdelen var just utomhus, men större och mer spatiöst än Bauhaus. Du kan lätt köra in med bilen och inte nödvändigtvis stå i vägen om du behöver tid på dig att välja och lasta virke. Plus!

Servicen var otroligt trevlig och hjälpsam, men ändå kändes det som att jag kört fel och hamnat på en avkrok mitt i vildmarken! Jag kommer såklart tillbaka till Byggmax, men inte första hand.


Sen körde jag en kilometer till Bauhaus och allt kändes som hemma igen. Det var som att solen sken lite, lite starkare här :)

Här köpte jag på mig endast två brädor och till skillnad från Byggmax så har ju Bauhaus allt. I detta fall syftar jag på bockar ute på parkering där jag kunde låna fogsvans och ställa mig och kapa brädorna så att de gick in i bakluckan. Smidigt värre.

Krukan ovanpå är endast tyngd

Stolphattarna blev super. Jag måttade på undersidan så jag visste var den skulle placeras på stolpen. Jag använde lim (PL-400) och ställde några krukor på som tyngd.

Tips! Vänd ändträet åt sidan så att besökarna ser de fina sidorna när de kommer.

Vänd ändträet åt sidorna och visa fina sidorna framåt tilll besökarna när de kommer.

Anledningen att jag åkte till Byggmax för just denna stolphatt var då jag vill kunna ställa min promenadtermos på stolpen precis innan jag kopplar på pälsdamerna och går. Innan har jag ställt den på backen och då med risk att den ska välta. Känns smart och lyxigt med denna lösning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar