lördag 21 juli 2018

Lacka golv

Hello there, säger en Marie som är betydligt brunare i skrivandets stund.

Innan jag for iväg till Öland (ja, jag har varit iväg i Paradiset!!!) så passade jag på att lacka golven i nya boden.

Stora utrymmet.

Jag började med att skrubba golvet som var dunderlerigt efter bygget. Helt ärligt trodde jag inte att det skulle gå bort, men titta ovan - det ser ju topp ut. Dock ska det tilläggas att det krävdes en hel del skrubbande för hand på knä.

Lilla rummet.

Efter att utrymmena var rengjorda så lät jag dem torka en hel natt. Som tur är, är det ju en het sommar, så jag var inte det minsta orolig att det inte skulle vara fuktigt när jag satte igång med själva lackningen dagen efter.


Jag valde denna lack för att jag hade en liten slatt hemma. Varför jag valde den burken är inte svårare än att det var den minsta burken med lack som fanns på Bauhaus :)

Märket är ZAR för interiör, vattenbaserad polyuretanlack med blankhet 40 (halvblank).

Den här 3 L-dunken skulle räcka till 12 kvm x 3 lager (min bod är 15 kvm), men jag hade nyttjat endast knappt häften när jag var klar. Så tips är att inte ta i när ni ska köpa lack.

Mjölkig konstistens.

Lack ska strykas flera gånger och varje lager ska vara tunt, tunt. Är en för frikostig kan det bildas bubblor och blir lite mjölkigt vitt. Egentligen ska en sandpappra med fint sandpapper mellan lagren, men eftersom detta är ett golv i en utomhusbod så bemödade jag mig icke med detta.

Det som är så himla bra med detta lack är att det endast ska härdas 2h mellan lagren. Det innebar att jag kunde göra detta (vansinnigt tråkiga, varma) jobb på en enda dag. Jag tog ett lager efter varje hundpromenad!

Dock ska lacken härdas uppåt en hel vecka efter sista strykningen innan en kan ställa in möbler på golvet. Och det är därför som jag var noga med att göra detta innan jag drog iväg 1,5 vecka - hashtag nöjd.

Färdigt efter tre lager lack.

Detta innebär att nu när jag är hemma igen så är det bara att börja ställa i ordning och fylla boden.

Det jobb som återstår med boden är visserligen en hel del:

  • Dra in el (görs av elektriker)
  • Lägga tak
  • Måla utvändigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar