tisdag 3 juli 2018

Renovera dörr - del 2


Nästa steg i renoveringen av den fina garderobsdörren fortsatte innan midsommar. Jag hade skrapat och slipat bort all färg, eller i alla fall så mycket färg som jag lyckades skrapa bort.


Det var dags för att olja dörren. på Byggfabrikens hemsida hade jag läst om hur en renoverar en gammal dörr. Du kan läsa deras artikel HÄR. Den berättar att kokt linolja, kontra råpressad linolja, lämpar sig för inomhusdörrar. Den råa linoljan däremot passade bättre till utomhusdörrar.

Min linolja kommer dock från Bauhaus är en rest från när jag oljade in odlingskragarna i våras, se tidigare inlägg om den stora fixarhelgen HÄR.

Halvvägs.

Med en uttjänt tröja smörjde jag in dörren i oljan. Det gick på ett nafs.

Kom ihåg att trasan med olja kan självantända, så stoppa den i en plastpåsen, pressa ut så mycket luft som möjligt och knyt.

Ingen får missa det lilla miraklet som kommer tassandes in på bild.

Dörren fick ligga kvar här på bockarna över natten så att tyngdlagen kunde göra sitt. Nästa kväll tog jag dörren och ställde den på högkant under tak för fortsatt torkning.


Oljan ska sjunka in och torka helt innan det är dags för målning. Det var innan Midsommar som jag oljade och nu har det gått 1,5 vecka sedan dess. Jag tror jag borde kunna börja mina strykningar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar