onsdag 18 juli 2018

Tips: Filmer om betong

Det har inte undgått någon att en klimatkris råder i Sverige. Det är hetta och det är torka. Jag orkar inte vara ute mer på dagarna än de hundpromenader som jag ju måste ta. Eftersom jag är vuxen och får göra som jag vill så sätter jag mig framför datorn och YouTubar. Inomhus fläktar det i och med korsdrag. 

Jag prenumererar på ett antal roliga kanaler, de flesta är snickare och DIY-ers. Jag ska vid tillfälle sätta ihop en lista med mina favoritkanaler.

I detta inlägg bäddar jag dock in två avsnitt av DIY Pete. Jag har sett många göra betongmöbler, men jag har aldrig sett någon göra dem med denna proffsighet och kunskap. Han tar "betongandet" till en ny nivå och jag har svårt att se honom som en DIY-er.


I första videon ovan gör han bänkskivor till sitt kök. Hans noggrannhet är exemplarisk och han behandlar ytan i flera steg som gör att till och med jag, som är vansinnigt praktiskt lagd, kan tänka mig betong i mitt kök. Betong tillhör inte det mesta tåliga materielet att ha som arbetsbänk i ett kök där vätska, citrussyra, hetta, knivar förekommer på bänken. Det mest prisvärda alternativet enligt grundliga tester alltid laminat.


I den andra videon gör han en ganska ful köksö, men skit i det. Det är själva tekniken här som är av intresse. Han bygger köksön i plyfa och "spacklar" den sedan i betong. Jag hade ingen aning om att en kunde göra så. Det öppnar ju upp för helt nya möjligheter.

Enjoy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar