fredag 2 november 2012

Kommande projekt

(Olympiaområdet i Tallkrogen)

När jag budade på ett hus i försomras dök det upp ny info mitt i försäljningen att man planerade att bygga sju bostadshus om tre respektive fyra våningar på andra sidan gatan. Sådant förändrar verkligen läget; kommer solen kunna kika in, kommer människor kunna kika in i mitt hem och min trädgård, mm? Förslaget var ej genomklubbat, utan detta väntades göras efter att försäljningen var tvungen att vara genomförd. Väldigt osäkra bud alltså.

Självklart klubbades det igenom, det gör det alltid till slut. Huset såldes senare för 450K under accepterat pris.

I veckan ringde jag stadsdelsnämnden eller vad de nu kan heta. När jag pratar med/om kommunen är jag verkligen helt lost på terminologi. Jag ringde i alla fall Farstakontoret hos Stockholms Stad för att kolla upp lite om planer i Tallkrogen och allmänningarna där omkring. Nu frågade jag bara specifikt om en liten allmänning för att den låg nära ett av husen jag budade på nyss, men borde så klart frågat mer allmänt. Får göra det om några veckor igen.


1 kommentar:

  1. Herregud, du är verkligen slipad och företagsam som kollar allt. Är stum av beundran. Känner mig som ett barn i jämförelse.
    När jag köper hus så säger jag ungefär: "Här, ta alla mina pengar, får jag vara i huset nu?".
    Inte mycket till förhandlare.

    /Enskedefältet

    SvaraRadera