tisdag 13 november 2012

Nätverksträff på morgonen


Min värld består av media- och musikfolk. Det är min verklighet trots att det inte är verkligheten. Jag träffar sällan folk som jobbar med annat och det är så ohälsosamt. Anledningen till att jag är med i en mentorsgrupp och själv är mentor till andra är just för att få träffa folk som jobbar med annat. Som ÄR annat. Det berikar och ger perspektiv. Det är hälsosamt.

För ett tag sedan fick jag en förfrågan att gå med i Academic Works karriärsnätverk, en mix av LinkedIn och Facebook med fysiska träffar. När jag pluggade jobbade jag via dem en del, men det var ju ett bra tag sedan.

Jag tackar ja, såklart. Jag har ingen anledning att tacka nej och man kan hoppa av om det tar mer än vad det ger. Jag ger det en chans.

Första träffen imorse var en frukost redan kl. 07.30. En av grundarna blev "intervjuad" om hur det var/är att starta företag, hittar och missar. Riktigt bra snack. När han fick frågan vilka hans tre starkaste tips är till den som vill starta eget sa han att han egentligen bara hade ett tips:

Det är inte vilken affärsidé du har. Den behöver inte vara unik. Det är vem du väljer att driva ditt företag med. Vilka är de 10 första människor du tar in i verksamheten? Det är de som kommer avgöra hur långt företaget kan gå. Du ska göra din affärsidé bättre än de andra redan befintliga aktörerna.


(Bara en sko)

Han förklarade, men jag missade varför han hade bara en sko...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar