söndag 22 september 2013

Rensar i toppgarderoberna

(Marknadsföring, organisation och ledarskap, redovisning, kalkylering, förändringsarbete, nationalekonomi, design management, projektledning, juridik.)

I toppgraderoberna har jag stuvat in sådant som jag inte behöver dagligen, veckovis, månatligt eller ens på årsbasis. Min gamla kurslitteratur har jag tydligen sparat och det var ju ett tag sedan jag exade, då med en inställning att jag inte ska plugga högskolepoäng ever again. Jag har gjort en magister - det får ta mig fan räcka.

(Universitetsantekningar och "stenciler" från fyra år)

Jag älskar att slänga skit, men det här tar emot. Det är ändå fyra år vi talar om, fyra roliga år, för jag tyckte att det mesta jag pluggade faktiskt var intressant och jag hade ett tydligt mål med min utbildning.

Mina ordning på mina anteckningar är inte av denna värld. Det är så vansinnigt organiserat att det är näst intill vackert. Det var ett måste back then för det var ett tufft jobb att plugga. Jag har inget läshuvud, jag kämpar i motvind när det är 1000 sidor som ska plöjas igenom på fem veckor. Och har man inte läshuvud så får man ta till andra knep - som till exempel organiserade anteckningar med färgkoder (eftersom jag minns bättre med bilder) och flikar.

Nu för tiden när jag inte längre måste läsa och plugga så har mina saker inte alls den här ordningen...

(MIKS - Musikindustri- och kulturstudier)


Det blir väl till att slänga gammal kurslitteratur, det har nog ingen värde eftersom det är så gamla utgåvor. Men den musikbanschrelaterade litteraturen sparar jag i bokhyllan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar