torsdag 26 september 2013

Starta eget

(Sandra Stadelmann a.k.a. Sandy Mann)

Innan mina eftermiddagsmöten igår hann jag ta en lunch med efterföljande kaffe med Sandra. Man kan göra sådant när man driver eget företag. Jag brukar hävda att frilanskaffen är mycket godare än den vanliga kaffen.


Sandra har inte eget företag vilket jag alltid tyckt är märkligt. Hon har pluggat på Hyper Island och gör dessutom en massa egna "crafts", mest i trä som hon säljer via sin blogg/Etsy.
Vi kom in på ämnet och det märktes tydligt att hon bara inte kommit till skott av samma anledning som så många andra inte gör det - hon vet inte hur man gör.

Så vi pratade lätt om det. Sandra är en doer så hennes första steg skulle bli att ringa Skatteverket och fråga om hur man gör och sen ta reda på vilka bidrag hon kan få.

Vissa personer passar inte att ha eget företag medan andra känns självklara. En del för att de har de egenskaperna, andra för att de helt enkelt valt en yrkesbana som kräver eget. Ett exempel på den sistnämnde är Mange som jag i höstas stöttade till att starta eget. Han pluggar klippningDI han skulle ju ändå behöva starta eget när han väl exar så lika bra att starta nu :)
Läs om det här.


Sandras blogg hittar ni här.

1 kommentar: