torsdag 10 oktober 2013

Det löser sig, sa flickan

Det har varit en splittrad tid nu i starten med Svea (min hund). Inget konstigt alls, allt är nytt för henne och hon är ny för mig. Men vi börjar hitta stabilitet, hon verkar kunna vara hemma några timmar ensam (även om jag egentligen inte vill lämna henne). Dessutom hjälper min pappa, pensionären, med en rastning mitt på dagen nu dessa sista veckor innan vi flyttar till Förorten.

När vi flyttat blir det lite att börja om på nytt med nytt hem, nya ljud och dofter. För hunden alltså främst :)

(Tegnérlunden i eftermiddags när jag gick med Svea. Hösten är verkligen här. Regnmyz)

Det har också hängt en massa saker över mig som jag bara skjutit upp hela tiden. Men nu börjar saker och ting lätta på min att göra-lista, saker som liksom stått uppskrivna lite för länge.

Jag har äntligen räknat på alla avdrag och kommit fram till vad jag kommer att behöva låna till min fina villa inklusive renoveringsbudget för år 1. Mailar in i kväll för att ge besked.

Jag har pratat med dräneringsmannen igen och gått igenom hans handskrivna offert, vad som ingick och inte och vad tjänstebeloppet kommer att hamna på så att jag kan budgetera vad ROT-avdraget kommer att bli.

Jag ringde den enda hantverkaren jag litar på idag och bad honom komma till Stockholm så snart som möjligt för att rådge mig om huset.

Jag borde ta in offerter på villaförsäkring, jag borde säga upp min försäkring på lägenheten. Jag borde planera min flytt. Kanske hyra en van eller något. Jo då, det är en hel del kvar ändå :)

(Ett kap. 100:- från Sony Musics gamla kontor igår. De har köpt nytt av allt)

(Oh Herre)


Stubbar på stan. Dessa stod upphuggna under en byggnadsställning. Jag tycker att Sandra skulle ta bilen dit och plocka dem, hon som gör "crafts" av sånt. Se här.


Globen-gallerian! Jag jobbar nära några annonssäljare som sitter i Globenområdet. Idag gick vi och åt på Blues.

Det var minsann gamla sköna minnen från när Aftonbladet satt där i Globen. Jag var inte med länge, men den tiden var go'. Jag gillade verkligen lokalen med stor ljusgård och flera våningar, såg fördelar i att sitta i anslutning till en galleria trots att den var smådeppig, vi hade egen cantine, gym mm. Nu har vi inget av ovanstående.

(Verkligen fjärilshund-look!)

1 kommentar:

  1. Tack Marie för branding. Det blir du och jag mot resten av bloggarna.

    SvaraRadera