tisdag 8 oktober 2013

Offert på dränering inkommen

När den del vänner ber om mig om råd om hur man skriver en offert får jag ofta höra att de vill "skriva något enkelt" på max en sida. Varför?, brukar jag undra.

De har sällan något svar, men jag tror det handlar om osäkerhet. Att man är dålig på att värdera och prissätta sina egna tjänster av rädsla att inte få "gigget". De vill inte verka "meckiga" och hålla det enkelt.

Själv anser jag mig ändå vara en ganska van köpare med tanke på att det tillhör min profession som projektledare. Det här med "enkelt" är som att skjuta sig själv i foten. Som köpare vill jag känna mig trygg med vad jag köper och jag vill känna mig trygg med vem jag köper det från.

Jag har fått in offerter som på samma uppdrag där ena är på en sida med en klumpsumma på hela projektet och en annan där jag fått offerten specad med projektets olika faser och byggstenar och vad dessa delar kostar. Dessa offerter kan vara på upp till sju sidor. 

Vilken tror du jag väljer?


Vad är det vi ser där nere? Det handskrivna pappret i rutigt. Jo, det är den snigelpostade offerten som dräneringsmannen pratade om i förra veckan. Jag garvade när jag öppnade kuvertet. Trodde åtminstone att det skulle vara på dataskrivet :)

Nu råkar jag ha referenser på att denna gubbe är bra, men jag hade velat ha tjänstedelen bättre specad mer än bara "ROT kan tillämpas". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar