måndag 21 oktober 2013

Det här med RUT...

(En trött liten tjej som sover längst bort)

Stök och bök. Jag har inte packat mycket. Kanske 10 lådor av 50 (det är så många lådor jag har). 

Men jag har i alla fall bestämt mig för att använda mig av "gubbar". Mailade runt och fick lite offerter. En del erbjuder RUT-avdrag vilket inte alls tillämpas en flytt, bara städ och det har jag ju inte beställt. Eftersom jag har flera dagar på mig kommer jag att göra det själv. Unnar mig själv flyttgubbarna istället.

De var tydliga med att fifflet med RUT var olagligt och att kunden kunde komma att bli återbetalningsskyldig för detta. Jag gissar att man specar delar av kostnaderna som något annat än flytt - dvs städ.

Nu är jag strikt emot RUT. Jag har egentligen ingen åsikt om att låta andra städa åt en (för i så fall skulle väl flyttstädning var oetiskt också och enligt allmän opinion kan jag inte påstå att det är det), men att låta höginkomsttagare bli subventionerade för denna tjänst är helt befängt. Låginkomsttagarna är också välkomna att utnyttja denna tjänst, men seriously - gör de det? Speciellt när det används så här -  i fusksammanhang!!

Jag behövde inte fundera. Jag sa med en gång att RUT inte är min bag och att de kunde skriva bort det från min offert. Till och med min redovisningsgubbe vet att han aldrig ska RUT:a i mina räkenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar