onsdag 14 maj 2014

Tips! Evernote

Det finns så många effektivitetsappar och program där ute. Jag har laddat ned många men kommer man inte igång med dem så gör man inte. Ibland kan det vara för att appen är dålig eller att den inte passar en helt enkelt.

Jag skulle vilja tipsa om den senaste i min värld som funnits i många, många år, men som jag inte förstått varför den ska vara så bra. Evernote.



Enkelhet är en framgångsfaktor och denna app är... nja det finns en hel del funktioner faktiskt, men jag använder bara TRE: 

1. Häften. I häftena skapar du anteckningar. Du kan också göra "travar" av häften. I min Evernote finns en trave som heter Hemma där det finns en att göra-trave och en för renoveringsprojekt. En annan som heter Gammalt där jag sparar gamla kund-projekt som inte är aktuella för nu.

2. Jag sparar ibland foton direkt i en anteckning. Det är så smidigt att kunna göra så. Ibland sitter man i ett möte och ska vidare och bara inte hinner skriva ned det som antecknats på whiteboarden. Då fotar jag och lägger i en antekning. När jag hinner renskriver jag.

3. Jag är på tre olika plattformar. På hemmadatorn, på jobbdatorn och på mobilen. Allt synkas så snart jag är uppkopplad. Så jag kan komma på att nästa gång jag handlar mat så ska jag ha en sådan där skafferigrej som man inte handlar så ofta som typ någon krydda eller ättikssprit. Då skriver jag ned det i telefonen eller where ever jag är.


Det finns en premium-version om man vill, man kan också dela en anteckning till en kollega med Evernote (något jag undviker - jag vill inte vara sekreterare) och kartor viket jag inte riktigt känner att jag behöver.

Varför är denna app bättre än Mina Anteckningar i iOS?

Den är ingenting i jämförelse med Evernote. Här kan du feta text, göra underlines och kursivera - organisera anteckningarna lite bättre - samt samla dem i häften.

Go nuts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar