tisdag 5 augusti 2014

Miljövänliga bajspåsar till hund

Jag lovade att återkomma om de miljövänliga(re) bajspåsarna jag börjat använda. De är komposterbara och gjorda på majsstärkelse.

Skillnaden på dessa, förutom miljövänligheten, är att just dessa är ganska små. Kanske blir det klurigare för riktigt stora hundar som bajsar stort? För min lilla dam är de perfekta i storlek.

De är också betydligt tunnare och helt ärligt också mindre täta i "limningen". Åtminstone så upplever jag dem som så för de kan läcka i lukt, men jag kan gärna ta detta för miljöns skull (så mycket är det ju dessutom inte och inte alltid).

(Finns på Animail HÄR)

Jag funderade dock på detta med den så kallade miljövänligheten. Komposterbara - vad innebär det egentligen?

Jag frågade Hållbarhets-Anna som förklarade att de kan komposteras, men att de förmultnar långsammare än allt annat. Helt ärligt kommer inte jag att gå med den till min kompost efter varje promenad, plus att det då också skulle bli typ bara bajspåsar i min kompost :)

Om jag då inte komposterar påsen, utan slänger den som vanliga dödspåsar i soptunnan på parkpromenaden, är då miljövänligheten bara ett spel för galleriet? Svaret var lyckligtvis: ICKE! Eftersom de är gjorda på majsstärkelse är de helt enkelt snällare framställda. 

Så trots en sämre kvalitet är det en självklarhet att jag fortsätter med dessa!



Se inlägg HÄR med andra prylar jag köpt på Animail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar