tisdag 19 augusti 2014

Röj inför dränering gick fin-fint!


(En massa okända saker under min veranda)

Ingen karl med stora muskler hade jag att tillgå i fredags när jag skulle röja under verandan. Men jag hade min mamma som är dryga 1,5 m lång och när man är så lång... kort... är man bra på att hitta andra lösningar för kraftarbete. Vi röjde bort alla stenplattor (de var tunga, kan jag meddela) och rensade under verandan där det fanns en massa roligt.


Vi hade släpkärra så att jag kunde slänga busken jag massakerade tidigare i veckan, 1,5 låda fall-äpplen samt tre lastpallar och en massa annat skräp.


Under verandan hittade jag bland annat fyra rull-grejsemojser. De där som är i bild ovan. Jag tror de kommer från industrin och så kanske man rullar runt tunga backar på dem.

Jag tänkte behålla dem och ställa stora krukor på dem och ha på verandan. Så kan man rulla bort dem när man behöver sopa (vilket man ju gör ganska ofta).


Jag hittade denna fina back som man kan göra något fint av. Kanske ett nattygsbord, ett sideboard eller något för blommor. Jag vet inte än, men kvar blir den med säkerhet.


En originaldörr hittade jag också. Jag tror jag vet var den suttit. I det här huset är det viktigt att behålla originaldelar. Det är ju från 1935 ("förr i tiden") - så himla häftigt.

(Knips knips)

(Naket)

Det blev verkligen skillnad när den stora busken vid garagenedfarten försvann. Jag tyckte inte att den var fin och den skulle ändå behövas flyttas när man börjar gräva så jag lånade en knipsare av grannen och massakerade den. Nu ser man in på tomten mycket tydligare, vilket man inte gjorde innan. Så får det vara ett tag tills jag gjort i ordning här. Men det kanske dröjer ett år. Ett projekt i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar