måndag 4 augusti 2014

Papperskorgar och bajspåsar

Det är första sommaren som jag har egen hund här i Byxelkrok (Öland). Redan första promenaden blev jag varse om ortens skrala utbud av papperskorgar. Inte ens nere längs strandpromenaden fanns någon så att man typ kan slänga sitt avfall efter en dag på stranden.

"Självklart kommer jag att maila kommunen om detta", sa jag till min fastis när vi var ute och gick med vovvarna. "Det bor ju en inre tant i min kropp."

Det som är bra med att vara en tant då och då är handlingskraften. Istället för att vara klaga över att det inga papperskorgar finns så gör jag något åt det. Vi gör tummen upp!


Det tog ett tag innan jag fick svar, men det visade sig att folk missbrukade papperskorgarna och slängde hushållssopor i dem. De blev överfulla och fåglar (och säkert en massa annat skit) började äta av soporna som landande på marken. Mycket trist att höra.

Detta innebär att jag får bära Sveas bajs hela promenaden och den kan ju vara upp till en timma. Det är mindre trevligt. Dessutom är det varmt och påsarna jag valt är komposterbara och inte lika täta som andra påsar. It smells. Jag kommer att återkomma med info om dessa.

För nu har jag hittat ett sätt där jag dubbelviker dem så att lukten inte kan sippra och så fäster jag den i kopplet så att jag inte behöver tänka på den.

1 kommentar: