fredag 20 februari 2015

Februarisjuk

Vem kan ducka sjukdom i februari? Jag, trodde jag själv, men åker man tunnelbana på dagarna är det väl ganska naivt.... 


Igår kröp rethosta och huvudvärk upp på mig. Jag var på Rättviseförmedlingen och hjälpte dem med upphandling av webbproduktion till ett nytt mätverktyg för representation i media. Hur många som uttalar sig är män resp kvinnor, hur många har ett utomnordisktklingande namn, hur många är inte etniskt svenska och när är dessa personer experter och när är de civila som bara kommenterar - jag tror ni hajar. Jag satt med som utomstående "expert" då jag upphandlat mycket produktion utifrån och lärt mig mycket av det. Vad är viktigt att leta efter, vad ska vi inte bländas av och vad är känslan för teamet - är dessa personer man vill jobba med i tre år framöver?


Det var kul! Av 22 byråer som skickade in sina förslag hade Rättviseförmedlingen tagit ut fem som fick komma och presentera sig, sina förslag på produktion och sitt pris. Det var högt och lågt och vi i urvalsgruppen var samstämmiga i vilka som vi ville gå vidare med.

(Redan vid halv tio högg jag in i godisskålen igår under första pitchen)

När jag kom hem mådde jag så dåligt att det bara att baka in sig i sängen och under natten badade jag i svett. Så idag ställde jag in lite aktiviteter, fick hjälp med hundpromenad på morgonen och nu är det väl dags att krypa tillbaka ned i sängen och sova igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar