fredag 6 januari 2017

Alltid lite värre i Tallkrogen

Efter 8-tiden i morse.

När jag flyttade till Tallkrogen för drygt tre år sedan sa grannen bredvid att det alltid är lite kallare här än i övriga Stockholm på vintern och också lite hetare sommartid. Jag vet inte varför, men visst hade han rätt. När jag lämnade syrran i Sollentuna för någon vecka sedan där det regnade och blåste och klev ur bilen här hemma så var det stormvindar här. I morse när jag vaknade så var temepraturen inte alls enligt prognos, -14 grader, utan så lite som -20 grader!!!! Så lite har jag aldrig sett min termometer mäta här i Stockholm förutom en enda gång innan och det var många år sedan inne i stan. Jag minns att mina ögonlober gjorde ont i kylan, att det var bäst att inte prata eller le för att tandköttet frös då...

Att gå med två små papihuahuor är inte att tala om i denna kyla, inte ens med tröja OCH värmetäcke, så jag erbjöd de att kissa på tomten på morgonen. De vägrade gå ut. Jag fick lyfta ut dem en bit ut på tomten för att de skulle kissa och direkt efter pep de in i huset igen.

Som tur är har temperaturen stigit till hela -9 minus nu på eftermiddagen så vi har lyckats gå en promix i det snötäckta, vindstilla landskapet med en låg, skarpt sol i ansiktet.

Imorse när mina syskonbarn vaknade i mitt kalla hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar