söndag 8 januari 2017

Premiär Farsta sim- och idrottshall

Länk till hemsida HÄR.

Så många premiärer fortfarande efter drygt tre års tid längst Farsta-linjen! I tisdags testade jag och min väninna Raggan simhallen i Farsta tillsammans med hennes dotter på knappt tre år. De har nämligen ett äventyrsbad för de allra minsta, en yta om cirka 100 kvm. Förutom det har de sex 25 metersbanor, en undervisningsbassäng, en varm bubbelpool, sporthall, gym och kafeteria.

Huset är byggt 1971 vilket syns i arkitekturen - som jag såklart gillar! Dock är huset renoverad så sent som för fyra år sedan och gör det till det tveklöst fräschaste badhuset jag varit i. Jag är normalt inte speciellt äckelmagad av mig, men när det kommer till badhus är jag en riktig primadonna. Medis simhall är till exempel en plats jag aldrig kommer att besöka igen.

Idag har huset kvar tegel på utsidan och i foajén och de tidstypiska sneda fönstren som vätter ut i naturen. Pelare är målade i turkosblått, väggpartier i vaniljgult, luckor är i teak och taket i valsad plåt vilket antagligen gör det till en mindre högljutt simhall då jag gissar att detta plockar upp en massa akustik.

Mini-Raggan älskade äventyrsbadet med två rutschkanor, djur som sköldpadda, delfin och groda, en båt med ratt, ett vattenfall, en kokande kittel och en grotta med fladdermöss.

Värt att nämna är att temperaturen i hallen låg på 29 grader och i vattnet 27 samt att det finns en stor parkering utanför (5:-/h).

Två små monster kollar på animerad film hemma hos Mostis i Tallkrogsvillan efter en eftermiddag i simhallen.

Ja, det var ett himla lyckat besök. Så lyckat att jag även i torsdags - en gång till på en och samma vecka - var där igen fast med mina syskonbarn! De är snart tre samt snart sex år gamla och äventyrsbadet passade de båda. Den stora i synnerhet var i extas. 


Ps. Tidigare har jag skrivit om min premiär (och faktiskt enda besök) i badet i Sandsborg. HÄR är inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar