måndag 2 januari 2017

Bakmaskin

The osminkade face of a person who was nykter kvällen innan på nyårsafton.

Hallå, minns ni bakmaskinen på 1980-talet???! Jag hade en kompis i femman som hade en sådan hemma i höghuset i Högdalen. Jag minns tydligt när hon visade den. Brödformen var väldigt liten, typ hälften av den limpa.


Jag började fundera på bakmaskinen då jag vill gå över till så mycket glutenfri kost som möjligt - men har mycket svårt att ge upp bröd. Bröd är det enda som får mig mätt på morgnarna och tro mig när jag säger att jag äter mer än en fullvuxen karl då.

Glutenfri mat i affären brukar kosta multum och jag har inte ens brytt mig om att researcha detta.

Men så googlade jag bakmaskin och visst lever den än. Den är till och med mer utvecklad så här 25 år senare :) Det finns flera program och en massa recept att hitta online för just din maskin.


Jag bestämde mig för att kolla in alternativen i mellandagarna vilket jag gjorde. Dock var ingen maskin på rea vilket jag tog som ett tecken på att jag borde avvakta och lära mig mer om vilken maskin som passar mig.

Men så i en av de lokala Facebook-grupperna var det en tjej som sålde en Wilfa - en av två märken jag kollat in (den andra var OBH Nordica). Den var sparsamt använd och typ 2,5 år. Snacka om tecken från universum! Tydligen skulle jag ha en Wilfa!

Jag prutade ned den från 500 till 400 kr (en ny på Elgiganten kostade 1.200) och hämtade den på studs här i Tallis. Den är precis lika fräsch och fin som en helt ny.


På nyårsaftonsdagen var jag och handlade alla ingredienser för att baka glutenfritt. Igår på självaste Nyårsdagen efter en rejäl morgonpromix hällde jag i ingredienserna, valde program och tryckte på start. Det tog mig ungefär 10 minuter. Sen gick jag ut i vardagsrummet och fortsatte med nytt projekt. Lagom till lunchen hade jag varmt bröd färdiggräddat.

Laddade ned ett "magasin" med recept endast för Wilfas bakmaskin.

För sig som är nyfiken är detta bakmaskinen i fråga: Wilfa Bakmaskin BM50.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar