fredag 27 januari 2017

Toalett, dusch på plats (renovering badrum)

Blandare och duschmunstycke från Hansgrohe, modell Puravida.

Det har du inte gått fort de senaste dagarna, men idag jobbade rörmokare och snickare på. Duschblandare och toalett är numer installerade. Det innebär faktiskt att jag kunde duscha för första gången i mitt eget hem sedan mitten av november!

Jag duschade också av anledningen att jag ville testa hur mycket det stänker ut ur duschutrymmet och om det verkligen behövs en glasdörr att stänga med eller inte... 

Jag kan konstatera att det är verkligen inte behövs en dörr. Utrymmet är så stort att det lätt går att duscha två pers där samtidigt. Det är dessutom mycket coolare att komma in i badrummet och bara se den lyxiga duschen direkt istället för en kalkig duschdörr. Eller vad säger ni?

Innan spolknapp är bytt.

Toaletten - som jag faktiskt inte tidigare nämt alls - är ett oanvänt original från 1980-talet. Färgen är ganska vanlig från då och modellen heter Ifö Aqua 21. Kan berätta om denna toalettstol separat :) Ni kommer haja varför.

Jag tycker det faktum att toan är vägghängd är viktig när den är så gammal. Det gör genast att det ser modernt ut och så klart är det lättare att städa.

Viktigt med detaljer. 

Spolknappen köpte jag ny (på Bauhaus för knappt 200 kronor) och verkar funkar till de flesta Aqua trots att detta är en riktigt gammal modell. Den är av plast.

Sargblandare till badkaret från Hansgrohe, modell Puravida.
Sitsen är inte original. Hade varit med nice med en helt ny rosa.

Som ni ser så är vi inte alls klara. Allt här inne är mycket smutsigt och dammigt och arbetet de senaste dagarna har gått trögt. Vi är snart inne i februari och jag trodde ju så klart att det skulle vara klart långt innan dess. Men jag håller er uppdaterade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar