söndag 28 april 2013

Debasers nya krog Calexico's

(Sebastian och jag - hungriga i baren)

Philip hade besök från Schweiz och ville visa stan. Vi hookade upp sex pers på Debasers nya krog som huserar i samma lokal där Strand (tidigare Street, minns ni?) låg. Det vill säga nere längs Hornstulls strandpromenad.

De kör mexikanskt tema som de nog gör på sina andra ställen. Osäker här. Vi var vrålhungriga när vi kom och fick vänta på bord. Men vi hade det supertrevligt ändå och det var kul att träffa Philips schweiziska väninna som var halvsvensk och pratade svenska. Den var absolut bra med tanke på att hon aldrig bott i Sverige, men hon hade inte slangvokabuläret så klart. Vid ett tillfälle knackade hon på min axel och frågade: "Vad betyder legat?"

(Nermine och den andra Philip. Också vansinnigt hungriga)

(Martin som tydligen inte alls legat och så Philip)

Så hur var krogen då? Well, så här svarade jag en annan person som undrade just detta på Face igår när vi checkade in där:

Hovis sa 15-30 min väntetid. Vi väntade nästan 2h på bord och då ingick två tjatningar/stressningar. 

Vi förbeställde maten när vi ff stod i baren och fått veta att föregående sällskap skulle betala och ef
tersom klockan närmade sig 22. Vi var vrålhungriga!!! Maten fick vi någon gång 22.40 och då kom för- och varmrätter samtidigt. Say what? 

Mtp att vi var så hungriga borde vad som helst som de serverade varit super delicious. Jag tror att fajitas och dylikt var "ok", men inte mer. Jag tog en Ceasar. Det enda som var ceasar med den rätten var krutongerna. Den bestod av isbergsallat (aldrig ok på restaurang), rostade pinjenötter, rostad lök, manchego och calamares. Ingen ceasardressing så långt ögat nådde. Låter gott, men det var det inte... Och ingen av oss var mätta.

Servisen var helt ok. Där kan jag inte klaga mer än att Hovis, som hade ett tilltänkt bord till oss, borde kommunicerat att sällskapet innan inte alls bara hade 15-30 min kvar av sitt besök. Bättre att vara ärlig än att få den här recensionen, va?

Slutsats: Det är smärtsamt uppenbart att Debasers huvudverksamhet inte är restaurang. Jag har aldrig varit nöjd någonsin på någon av deras ställen.


(Philip hugger i sin förätt)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar