onsdag 17 april 2013

Självklart robotgräsklippare



Jag gillar verkligen att hålla på med växter och längtar att få odla mina egna tomater, rododendron och ja, till och med att kratta löv. Men att klippa gräs är inget som lockar alls. Men det måste ju göras och vill inte jag göra det, ja då får jag väl betala grannens unge att göra det för en hunka och det ska göra minst en gång i veckan ibland. Det blir ju en slant.

Jag började räkna på hur snabbt man tjänar in på att köpa en robotgräsklippare. De ligger på typ 10 lax och uppåt. De har kapacitet att klippa olika areor och tar oftast 25 % i lutning (det beror ju så klart på vilken klippare man väljer) och de går hela tiden. Non-stop. När den behöver laddas går den till sin station och laddar på sen drar den ut på fält igen och klipper vidare. Hela säsongen. Din gräsmatta är perfekt hela tiden.

Och vad gör då lite gräs? Ja, jag gillar lite längd, att gå barfota och liksom känna "naturen" under mina fötter (ja, ni hör vilken stockholmare jag är). Men mina vuxna kompisar, de som redan har hus, har sagt att inbrottsrisken minskar med en klippt gräsmatta. Då var det avgjort!

(På rea nu tydligen, 7 lax istället för 10. Det är rätt mycket billigare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar