lördag 18 augusti 2018

Monsterhylla i förråd friggebod förvaring


Det är helt underbart med förråd. Och förrådet är stort! Tyvärr så har en ju en tendens att samla på sig så mycket grejer en har plats för. Visst känner ni igen er?

Allt ligger/står på golvet.

Jag fick en idé om att bygga en monsterhylla av spillvirke från bygget. Ni undrar så klart vad en monsterhylla är, men jag har i åtanke ett till golv. Typ. Alltså ingen fånig liten hylla, utan hyllan ska vara högt upp så att stora maskiner (gräsklippare, kvistmalaren, däck, mm) kan placeras under och ovanpå ska du kunna ha mellanstora pjäser och bråte.

Jag testar mig fram hur jag ska konstruera.

Jag beslutade mig för att ta hjälp av befintliga regler. De är inte så många, men det fanns horisontella  reglar i bra höjd.

Först spikpistol, sen skruv.

I mitten byggde jag en jättestor konsol.

TIPS!
Jag har ju min kära spikpistol nu och den är bra att ha när en snickrar själv, det vill säga där ingen kan hjälpa en att hålla saker på rätt plats. Till exempel så spikade jag fast konsolen i rätt läge innan jag med lätthet skruvade den på plats med ordentliga skruv för en stadig konstruktion.

Notera: Svetten lackar. Och rinner.

Det var 30 grader när jag satte igång med detta projekt. Eller kanske 27, men det var fuktigt och kvällssolen gassade på inne i boden. Ja, det var vidrigt.

Redo för plankorna.

Konstruktionen blev stadig. Jag testade genom att klättra upp själv och även om jag kanske inte väger sjukt mycket så tycker jag att det var godkänt.

En redig konsol.

Märkligt nog gick detta projekt otroligt smidigt. Jag stötte inte på patrull alls. Ja, att räkna ut vad hypotenusan var med hjälp av Pythagoras sats var väl där jag stod stilla i bygget ett tag. Som tur är finns miniräknareonline.se haha!

Försågade plankor.

Distanser för att få jämn höjd på plankorna.


Släta sidan upp, håriga sidan ned.

Plankorna gick fort att sätta dit med dykertpistolen. Det var i starten, i mitten och i slutet som jag var tvungen att måtta för att passa in jämte reglarna.

Chop, chop, chop. Så snabbt går det.

Tjusigt! Halva klart.

Hela klart.

Jag klarade faktiskt att göra hela hyllan på spill och skruv jag hade hemma. Den ska även lackas med golvlacket eftersom jag har kvar även av det. Sjukt nice att det kommer till användning.

Väl tilltaget under hyllan.

Nästa projekt är att göra en likadan hylla ovanför. Den ska dock bara ha ett djup på 30 cm. Tror jag behöver köpa till några reglar, men i övrigt har jag nog allt material för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar