torsdag 30 augusti 2018

Veganskt pålägg


Det här med vegansk pålägg.... Det är gott, men ack så dyrt. Det slog mig när jag satt och åt en macka att jag ju enkelt borde kunna göra den där smeten på egen hand genom att läsa innehållsförteckningen och inspireras.

Så jag fick syrrans gamla matberedare, som jag förövrigt gav till henne i present en gång i tiden, och testade mig fram. Hittills har jag gjort tre försök varav den senaste var klart mest lyckad.


Jag följer ju inga recpect. Jag skapar dem. Däremot är jag väl inte riktigt den som skriver upp vad jag slänger i, men jag tror att jag kan ge er ett ungefärligt recept här.

Recept-ish:
1 pkt ekologiska cannelinibönor
1 pkt ekologiska kidneybönor
1 pkt ekologiska svarta bönor
3 rejäla (riktiga) matskedar äppelmos
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 dl solrosfrön
6 körsbärstomater

Kryddor
Salt
Örtsalt
Svartpeppar
Vitpeppar
Gurkmeja
Socker
Chili


Jag drog i allt förutom körsbärstomaterna och mixade ihop. Solrosfröna blir inte släta utan de blir som små knäckiga bitar.

Körsbärstomaterna är delade i fyra delar vardera och dem lade jag i efter att jag gjort grundsmeten. De blir också små "chunks" i smeten. 


När det kommer till bönorna ska ni absolut inte ha med spadet. Då blir smeten för rinnig. Häll över bönorna i en sil och låt rinna av innan de hälls ned i matberedaren. 

På mackan. Mums.



Jag sparar gamla plastbyttor från Oatleys pålägg och tvättar ur. De är perfekt stora för pålägget som inte har några konserveringsmedel i sig. Jag fryser in dem och plockar ut en i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar