fredag 3 augusti 2018

Verktygspremiär: Dyckertpistol och luftkompressor

Det varma vädret gör knasiga grejer med min klädstil.

Dyckertpistol har jag använt en massa innan. Det är helt ljuvligt, så jag bestämde mig för att införskaffa mig min egen.

Den har sugproppar på fötterna.

Eftersom jag inte jobbar dagligen som hantverkare bestämde jag mig för att köpa Bauhaus minsta anläggning; den minsta luftkompressorn och den billigaste dyckertpistolen.

Kompressorn är en Herkules och den är lätt! De luftkompressorer jag hanterat innan har då INTE varit lätta, trots att de räknas som små. Framförallt har de inte haft bra handtag för att hantera flytt. Den här däremot lyfter jag enkelt upp med en hand och väger nog bara runt något kilo. Ljuvlig!

Denna Herkules kommer upp i 8 bar vilket funkar fint för dyckert. Däremot om jag någonsin skulle köpa en spikpistol och göra om fasaden så skulle jag nog behöva låna en större rackare.

Hej min nya lilla bebis!

Dyckertpistolen är från Craftomat som bara säljs på Bauhaus. Den tar dyckert på 25-50 mm. Den är super och inte speciellt tung. Det enda jag saknar här är väl en liten låda till den eftersom jag inte har en egen verkstad (än) där jag hänger upp verktygen.

Det går framåt.

Jag skulle egentligen börja med projektet "innervägg i källaren", men eftersom jag hade tre panellängder à 4,60 meter där jag skulle jobba och inte ville att de skulle bli skitiga så fick jag helt enkelt åka iväg och köpa mig verktygen som behövdes för att få dem.

Mestedels av väggen på bilden ovan har styvpappan satt upp, men jag har avslutar arbetet och klä in den inbyggda garderoben.



För att klä garderoben krävdes att jag tog mig av detta monster som står på mina ägor även om den inte är min; bordssågen (heter den, va?). Det gick också toppen.

Det grundläggande tipset jag fått är att ha kroppstyngden på ett bakre ben så att en matar fram virket med armarna och då just inte med kroppen. Detta ifall att en tappar kontrollen om virket och det drar iväg. Då ska inte hela du och din kropp följa med....

1000:- och fem års garanti med kvitto på Bauhaus.

Den enklare, orangea slangen ingick. Den är kort, ja, men eftersom själva kompressorn är så lätt att flytta så det gör det inte så mycket.

Det ingår lite annat som jag inte fattar vad det är också :)

360:- och två års garanti med kvitto på Bauhaus.

Allt som allt: Detta är en perfekt anläggning för mig och mina behov. Dock kan jag väl erkänna att jag inte tycker att dyckerten tränger in tillräckligt djupt i hörn trots att jag justerat trycket. Det kan så klart vara så att jag bara inte lyckas justera rätt också. Dyckertpistolen ska bara kräva lufttryck på 7 bar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar