lördag 4 augusti 2018

Anpassar Billy bokhylla

Gaaah! Jag hade plockat fram allt jag behövde för ett projekt i friggeboden och lagt allt ute på tomten. Jag och pälsdamerna drog iväg på kvällspromenad och då började det blåsa och åska. Och ja, så började det att spöregna när vi kom in på vår gata. Vi sprang in under verandataket.

Träet som låg på tomten behöver nu alltså torka. Jag får pausa friggebodsprojektet och fortsätta imorgon. Därför satte jag igång med ett annat projekt, för projekt finns det rätt gott om här hemma.

Tjusig pjäs.

Jag hade så sent som igår fått en dunderfin Billy bokhylla  (no further introduction neccessary, eller hur) via FB. Den var allt jag sökte: Vit, 80 cm bred, hade täckande dörrar nedtill utan handtag och dessutom så fanns den i Kärrtorp, det vill säga nästgårds! Det betyder att jag kunde pula in den i min baklucka och köra hem i 30 km/h på bara 10 min. Det funkar liksom inte om det är på andra sidan stan.


Eftersom den var tänkt att vara nere i källaren så behövde jag anpassa övre stycket lite. 

Tittut.

I bild nedan ser ni en extra skruv. Den kompenserar nämligen för en skruv som jag sågade bort. Den satte jag dit redan innan jag började såga för att vinna stabilitet då jag behövde hantera bokhyllan en del.

Sitter på millimetern, som en smäck.

Tanken är att byta ut den temporära hyllan för min hydroponiska anläggning (se tidigare inlägg HÄR) till denna lite mer tjusigare. Det var faktiskt tanken från start och anledningen till att jag köpte de plastlådor jag köpte (på grund av storlek anpassat till denna Billy). den temporära hyllan (som jag gjorde i ordning så sent som i slutet av maj) var ju faktiskt bara en lagerhylla. Den står i boden nu.

Där pallen står ska min Billy med bredd 60 cm in och även den husera odling. Skåpet nedtill är för hemlisar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar