söndag 12 augusti 2018

YouTube-tips: Chris Salomone

Det regnar i Stockholm idag. Hela dagen ska det regna. Därför passar det perfekt med ett nytt tips på YouTube-kanal.



Chris Salomone gör grejer i trä, mest möbler.

Hans kanal tillhör egentligen inte en av mina favoritkanaler. Det finns en svaghet i hans filmer och det är att han inte lyckas förmedla vilka utmaningar han står inför utan förklarar dem endast i ord. Detta är ju TV så självklart ska detta illustreras i bilder - annars är det ju radio :) Jag tittar ju framför allt för att lära mig tekniker.

Fördelarna i hans avsnitt däremot är många och starka. Hans filmer är otroligt trevliga, lite som poesi. Vackra bilder i lätt slow-mo toppad av hans mjuka röst. Han berättar hur han rör sig framåt i projektet med stor ödmjukhet, hur han hade kunnat göra annorlunda men varför han väljer detta sätt.

Framför allt gör Chris snygga grejer! De här amerikanska killarna (och tjejerna) som jag följer har då INTE bra smak - enligt mig som svensk. De har väl en amerikansk smak, I guess. Den här killen gör sin egen design och är starkt influerad av mid century, alltså det vi kallar retro eller 50-tal. Han har en otrolig känsla för linjer och tar aldrig den lätta vägen. Till skillnad från de andra DIY:ers så väljer han premiumvirke. De andra kör med furu eller något billigare materiel och betsar sedan det till en lyxigare look. Jag lägger ingen värdering i något av alternativen egentligen, men kul att se någon som tar den krångliga vägen ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar