lördag 2 mars 2013

Frukost med Rickard

(Haklapp)

Vi sågs halv elva i morse på Esaias och bänkade oss vid Chef's Table som vi brukar (dvs vid bardisken så att man kan beställa medan man sitter). Och precis som vanligt beställde vi en croque och en "ruben" (med oxbringa och surkål) som vi delar på.

Innan jag ens kommit in på fiket såg jag att Rikard hade samma tischa som igår när vi sågs på hans jobb (se inlägg här). Det visade sig att han inte sovit hemma utan hos en tjej. Eftersom jag vet att pojken gillar äldre tjejer undrar jag alltid över deras ålder och samma sak var det denna morgon. Han skrattade och sa: "41 år och aaaassnygg!" Det high fajvade vi på.

(Mums)

(Håller upp vaktlar, 6 st för 79:-)

Rickard var verkligen mån om att vi skulle förbi och kolla in Picard - den nyöppnade butiken på Sveavägen/Kungstensgatan. Det låter som att det ska vara något coolt och det är det väl väl mer i ordets bokstavliga bemärkelse isf. Det är djupfryst gourmetmat från Frankrike. Alltså en hel butik med frysboxar. Picard är asstort i Frankrike och lanserades för första gången i Sverige nu i februari.

(Bara frysboxar)

Faktiskt jävligt bra. Det fanns färdiglagad mat och så fanns det knasiga grejer som fryst, hackad rödlök, gul lök, tärnad tomat(!), tomat i klyftor utan skal, morotsslantar, osv. Det känns väl så där. Den djupfrysta kycklingen kändes inte PK. Vi har kyckling här i Sverige och jag tycker inte att man ska köpa mat eller dryck som importerats hit om vi redan har det lokalt.

Priserna helt ok. Jag tror man får har mest vinning av att köpa desserter, färdiglagade för- och varmrätter. Kändes också ganska smart att lägga butiken i City/Vasastan (och typ inte på Söder). Det var ganska mycket folk där redan och handlade.

(Igår fick jag en fin tischa, idag fick jag denna söta nyckelring från Converse-butiken i Berlin)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar