torsdag 25 februari 2016

Radonmätning snart klar!

Nu handlar det inte om många dagar tills radonmätningen i huset är klart. Dosorna ligger en i sovrummet och en nere i källarrummet. Och nu på söndag har de tre obligatoriska månaderna gått. Det ska bli spännande att se utfallet.

Om värdet nere i källaren är OK så är ju planen att etablera två sovrum där. Om inte så är det som det är och då hittar jag på något annat. Att sanera radon är inget jag har lust att lägga pengar på.

Tips! HÄR har du ett riktigt matnyttigt inlägg jag skrev 2012 om radon.

Googlade lite bilder på sovrum i källare

200 bq är det högsta tillåtna värdet. Troligen kommer övervåningen (där det är dragigare än nere i källaren) har ett betydligt lägre värde än källaren.

En radonmätning gjordes på övervåningen 2002 som visade på låga värden - dock aldrig i källaren då den inte var bebolig. Nu när jag bytt ut hela betongsulan så är det ännu mer aktuellt att göra en mätning. Jag gör nu mätningen på båda planen, inte för att jag vill utan för att så är reglerna :) Bästa är ju att maila och fråga hur många dosor som behövs och vilka plan de ska placeras ut på.

Se tidigare inlägg om när, var och hur jag beställde mätdosorna HÄR.

Svaren får jag inte genom att stirra på dosorna utan dem ska helt enkelt skickas tillbaka till företaget som står för tjänsten. Dosorna är små, typ 5 cm i diameter, så att skicka per post är väldigt okomplicerat och smidigt.


Den här lösningen är ju en favvo, dock inte aktuell för mitt hus.

Tips! Notera i din kalender vilken dag då det gått tre månader. Du kommer aldrig komma ihåg annars :)

Biorum, kanske? (Skämtar alltså)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar