lördag 6 februari 2016

Tipsar om en ekobygg-blogg

Min glaskanna till kaffekokaren har fått en spricka! Konsekvens? Jag är seg i pallet för att jag tänker att jag inte kan brygga med den. Jag är tydligen mer boroende av kaffe än vad jag trodde- Härligt! Jag unnar mig denna last.

Imorse kände jag dock att jag inte skulle klara en dag till av att må knas så jag bryggde ändå med den. Det går, men känns ju så där :/ Därför får ni en gammal bild på mig här nedan.

Bild från i våras

Jag vill dock berätta och tipsa om en blogg jag hittat via typ Byggnadsarbetaren (facktidning för hantverkare eller liknande). Det är en kille som jobbade som snickare i Stockholm och som fick nog. Han sa upp sig och flyttade norrut för att plugga typ eko-odling.... Ja, killen vill helt enkelt leva mer giftfritt och hållbart.

Han har byggt ett hem som han kallar för hus på en vagn. Det är ett litet hus på ett större släp. Jag gillar bloggen så mycket att jag faktiskt börjat plöja mig igenom inläggen från starten 2012(!) så jag har inte riktigt hajat helt varför, men att det innebär ett mindre fotavtryck på vår jord. Jag tror att enkelhet är ett ledord också i val av boende; ju mindre du äger desto mindre problem har du, som jag brukar säga (fast originalvarianten jag säger är egentligen; Ju färre husbilar du äger, desto färre problem :)).

Han skriver en del om "omställning", alltså processen att börja leva mer ekologiskt och giftfritt. Det tar ju ett tag att komma in i det.

Det här med små hus (tiny houses) som han kallar dem och som tydligen har en hel rörelse i USA, är ju lite intressant eftersom dem inte räknas som riktiga hus. Hur försäkrar en dem? Ja, det har han lyckats få till med ett ett bolag. Och hur skattar en för dem? Ja, det svaret har jag inte fått än, men troligen inte som jag skattar för min villa.

Bloggen heter Att leva det levande livet och du hittar den HÄR. Trevlig läsning, men se till att inte byta ut honom mot mig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar