onsdag 10 februari 2016

Syjunta med orangea kappan


Hola, amigos! Igår var det syjunta igen med gamla Bladet-kollegor. Vi har kört nu lite så där månadsvis (oftast varannan månad) sedan tre år. Jag behöver ju sy oftare än så (alltså inte för att jag har så mycket som behöver sys, utan för att jag tycker så mycket om det) så jag är ju med i några mer eller mindre organiserade juntor. I går var vi hemma hos Gudrun i Gamla Enskede - en kortare hundpromenad från mig.

Lama lagar en märkesklänning
Jag kämpar på med min vår/höstkappa som jag påbörjade hösten 2013 (eller något sådant), men fastnade. Trots att kappan är en enkel kappa svåra moment så som manchetter, passpoaler, slag eller ens en slits så är det ändå en kappa. Det är är lite klurigt och jag har dessutom extra foder i fodret.

Men så tvingade Gudrun mig att ta upp projektet och färdigställa det. Det har det egentligen aldrig varit fråga om något annat för köper en tyg och material för 1.500 kronor så syr en klart. Så enkelt är det.

Gudrun lagade rödbetssoppa
Just nu är den del handsömnad för att som ska fållas. Efter den ska ärmar och axelvaddar monteras. Sista momentet är att handsy på hakarna som stänger kappan.

Handsy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar