lördag 18 maj 2013

Golfkurs idag

(Så peppade)

Jag har inte alls peppat för golfkursen så mycket här i bloggen som jag gjort IRL. Jag och Maria var på Dormy Outlet och kittade upp oss på outfit; brallor, piké (sånt har iaf inte jag hemma redan), kepa, handske och skor.

Vi var väl de enda på kursen som ansträngt oss för att se ut som golfare - kanske för att kompensera för våra ickebefintliga skills i sporten.

(Maria på driving range)

Vi har valt Ingarö Golfklubb. Varför? Well, inga konstigheter egentligen. De låg några hundralappar under i pris (i jämförelse med övriga klubbar) vilket jag tror är en genialisk prisstrategi. Då fångar man upp nybörjarna och knyter dem till sin klubb även om man har det fria valet att välja klubb efter kursen. Sen ville vi också gå på någon av klubbarna ut mot Värmdö-hållet.

(Pausar)

Det var kul idag. Vi är helt slut och i morgon väntar en till dag ute i det fria. Vi hade dock lite otur med vädret kan man säga. I Stockholm har det ju varit typ sommar på dagarna denna vecka (okej, tar i lite kanske). Men idag var det 94 % molnighet, det var kallt och det blåste som bara den ute på banan. Jag frös. I morgon blir det ta mig fan mössa.

(Hål 1 på "Skogsbanan")

(Teacher)

Det går dåligt för golfsporten. Många klubbar håller på att konka och man vill få det till att det har med proven att göra (man ska eg. göra ett teoriprov innan man får börja gå med fadder). Så man har tagit bort proven. Vissa klubbar släpper ut dig på banan innan du egentligen får gå själv gå själv. 

För oss är det självklart att det har att göra med det ekonomiska läget. Det sägs upp folk till höger och vänster, det har blivit standard med nedskärningar och inget vi reflekterar över så länge det inte drabbar oss direkt. Golf är en dyr sport och då skulle jag också backa lite på medlemskap och dyr utrustning om jag blivit uppsagd.

(Puttar och kanske pruttar)

Och nu har jag äntligen ändrat inställningarna i appen när jag laddar upp bilder från fånen så man ser vad de ska föreställa :)

2 kommentarer:

  1. men nu skäms jag att jag inte reagerade mer över att du sa att du spelat golf. Tänkte inte på att du inte spelar i vanliga fall.

    Pattis

    SvaraRadera
  2. Äsch då. Jag är heeeelt slut. Har ont i rygg och händer främst men typ överallt annars också.

    SvaraRadera