onsdag 8 maj 2013

Tokig busschaffis

(Buss 7006)

Herregud. Nu vill jag inte låta som en tant - trots att jag ibland är just en sådan - men vilken resa vi gjorde idag. 

Jesper kom till kontoret på Söder i förmiddags. Vi gick och åt lyxhamburgare till lunch på Texas och gick sedan för att ta 3:an mot Kungsholmen. Vi hoppade på vid Åsögatan och med en gång var det racer-tur genom stan.

Jag trodde först att chaffisen var lite frustrerad över trafiken som är så sjukt tjock på Söder nu när man stängt av Folkungagatan. Han gasade med en gång. Och så bromsade han. Så gasade han. Och bromsade. Så körde han så till nästa hållplats. Det går ju inte fortare för det. Dessutom höll vi på att trilla i gången för vi hade inte hunnit sätta oss.


(Jesper tog kort på vagnnumret)

Grejen är att chaffisen fortsatte köra så här genom hela stan. Han gasade i kurvorna. Gasade! Han gasade när han skulle svänga runt det snäva hörnet i Gamla Stan från Myntgatan ut på Rådhusgränd (visserligen enkelriktat, men tänk om någon klivit ut i gatan). Det gasades och bromsades. Det svängdes kraftigt och kördes alldeles för fort. Alla nya som klev in på bussen höll på att trilla omkull och alla som stod upp höll fast sig och svajade fram och tillbaka som blommorna på det öländska alvaret.

Vi åkte ju en bit, ändå till Kungsholmen. Väl framme ringde jag SL och deras återkopplingsavdelning som var tacksamma över infon.

När vi var klara med vårt ärende och skulle ta en ny buss vidare till DaMatteo blev vi varse om hur rätt vi hade i att ringa SL. Den nya bussen körde alldeles jättenormalt; mjukt och under fartgränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar