onsdag 29 maj 2013

Det pyttelilla vita huset - uppföljning


Okej, det är dags att prata om det pyttelilla, jättefina huset som kom ut när Hemnet äntligen började leverera hus för årets säsong. Jag skrev om det här.

Jag var på förhandsvisningen, jag och typ sju sällskap till! Vi pratar alltså inte ens om en offentlig visning, utan en s.k. VIP-visning för de som efterfrågat det. Då är det liksom ingen idé att få feeling för huset. Jag får ju ofta höra att jag bara måste bestämma mig, att jag letar efter en nål i en höstack. Men att köpa ett hus är inte som att köpa ett lägga. Det är sjukt mycket mer komplext och ingen annan än jag har koll på min ekonomi, mina prios och mina förutsättningar. Det finns inte heller någon annan än jag i min omgivning som kan mer om husköp och trähus byggda på 30-talet än just jag. Ja, jag inkluderar så klart inte med Lasse, min styvis, som är husmäklare och som lärt mig att räkna. Ett bud 100 K under accepterat pris är inte 100 K lägre för säljaren (endast för mäklaren), det är egentligen "bara" 78 K under. Varför? Ja, det vet vi som lärt oss allt om husköp.

Jag förutspådde att säljarna skulle få ett bud innan visning. Min gissning låg på 150-250 K över accepterat pris - som redan var väldigt högt satt. Säljaren ville att slutpriset skulle vara hemligt, men det senaste jag hörde från mäklaren var 500 K över accepterat pris - för en tomträtt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar