fredag 24 januari 2014

Blockljusen från Nillas Handelsbod

Det var ändå oväntat att jag gillade det stora blockljuset från Nillas Handelsbod. Jag är ju en storkonsument av blockljus och ser med en gång vad som kommer att funka eller inte. Jag trodde att det tjocka ljuset skulle vara just för tjockt, att lågan skulle gömmas bakom/inuti ljuset och man skulle inte se flamman. 

Men detta ljus (iaf detta ex) var bra! Stearinet rann ut så att man fortfarande kunde se ljuslågan. Man måste så klart ha ett rejält fat som fångar upp detta. 

Det mindre ljuset tvivlade jag aldrig på. Det såg jag direkt att det var perfekt i tjocklek.

Ljusen kostar 35 respektive 49 kronor. 
Du hittar dem här.

Granitplatta med tassar från: Lagerhaus, tror jag. 
Prydnadskudde: Hemmasydd av tygrester

Övriga ljus jag testat genom åren....

IKEAs blockljus. Håll dig borta från dessa. Riktig skit. Det är inte alls som vanligt stearin. Det rinner inte på samma sätt, har en annan konsistens och brinner upp jättefort. Inte konstigt att de är så "billiga".

När jag var på där för två år sedan hade de en annan typ av blockljus - ej i standardsortimentet. Det var blockljus i Marie-färgerna ljusgrön, rosa och gul. De hade kostat kanske 20 spänn men var nu nedsatta till bara 5 kronor! Jag köpte tjugo stycken och har än idag några kvar. De har varit bra! Inte alls som deras ljus. De brinner långsamt, men man måste hjälpa till och bryta loss stearin så att lågan inte göms inne i stearinet. Me för fem spänn kan jag leva med det.

De allra bästa ljusen är utan tvekan Nettos små blockljus. Ja, du läste rätt. När jag var student gjorde jag ansträngningen att ta omvägen dit. Finns de över huvud taget kvar i Stockholm idag? De hade iaf ett fyrpack med små blockljus för 20 kronor totalt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar