måndag 6 januari 2014

Tatuering på fri hand


Lite bilder på när jag satt nere vid stranden och planerade min nästa tatuering som bestämt skulle göras här i Thailand. Det är thaitext och att göra det i Sverige känns märkligt. 

Dessutom har jag alltid drömt om en handgjord sedan jag upptäckt att de bleka tattsen som thailändarna är just hemmagjorda. De är tydligen "dåliga". Men jag gillar uttrycket. Det ser ut som att någon skrivit med spritpenna och så har det börjat blekna. Det går ej att få med maskin eftersom de går så djupt med nålen flera gånger och det blir skarpt. 




När vi släppte av Michi och Jack i Banchang för att de skulle bege sig mot Bangkok pratade vi av en slump med damen som jobbade vid bussen. Hon satt och sydde samtidigt som hon hjälpte folk till bussen. Classic thai att kombinera verksamheter - bara det går. 

Hon kände hur som helst till en tatuerare i stan som gjorde för hand och som (enligt henne) var ren. 

Vi hittade det snabbt och enkelt. Ett skjul bredvid där marknaden håller till, precis mitt emot Tesco. Han gjorde dessutom skyltar. Som sagt; man kombinerar verksamheter hejvilt här :)


Låda med nålar och färg på en skylt under arbete. 


Många nålar fastrullade på en pinne som doppas i färg och "knackas" in i huden. Ingen mall, bara fri hand. 


Det gjorde utan tvekan mindre ont än med maskin. Inte så konstigt egentligen. Maskinen dunkar in nålen fler gånger per sekund och går betydligt djupare. "Såret" efteråt sved heller inte lika mycket. Kanske någon timma kontra ett dygn med maskin. 

Värt att tillägga är dock att denna tatt inte kommer hålla lika länge och bra som en gjord med maskin. Men jag ville verkligen ha en för hand så jag är glad!


Han jobbar på sista bokstaven. 

Den blev sned men det gör inget. Den är "organisk"!! Haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar