lördag 25 januari 2014

Inbrottsrisk med pelargon

Under december månad var det tydligen hela fem fullbordade inbrott i mitt bostadsområde. Det är mycket även om man tar till hänsyn att det förmodligen skett under dagar då folk varit bortresta.

Tur som fan hade jag husvakt.

(Bild från Google)

Det finns många sätt att minska inbrottsrisken. Ett enkelt sätt att bara att lära känna dina grannar. När man ses ute på gatan - vilket jag som lattematte gör väldigt ofta - snackar man och de lär sig varför det kan låta som det låter ibland från din tomt. Till exempel skäller Svea varje gång någon är på ingång på tomten och det hörs tydligen ganska bra ut när grannen står och röker på sin trapp, har han berättat. Jag har en granne som meckar med sina bilar flera gånger i veckan och en annan som jag vet precis när han drar till jobbet och vilka veckor detta är. Ljuden här är så påtagliga eftersom husen ligger tätt och för att jag inte har treglasfönster. Jag hör allt och lär mig fortfarande vad som kan sorteras bort.

Man kan också belysa sin trädgård och använda sig av rörelsedetektor på lampor på sina ställen. Eller ha en grej som piper inomhus så fort någon passerar tomtgränsen. Dessvärre detekterar denna grej även katter och rådjur. Men ändå bra grej.

En ganska enkel grej som jag hört är att undvika pelargoner i fönstret. Tjuvar tror att det är en pensionär som bor i huset då!

Som tur är gillar jag inte ens pelargoner. Puh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar