torsdag 16 januari 2014

Växterna hemma

Bilderna jag lade upp i morse på min tomt såg riktigt gloomy ut i jämförelse med hur vädret utvecklade sig under dagen. Det blev klart och soligt. Som sjukling hemma i sängen var det ändå ganska trevligt.

(Matte vaken någon gång?)

Jag skulle vilja ge ett nybörjartips till den som ska börja pyssla med plantor. Själv är jag ny på området och det var när jag inredde min balkong i lägenheten som intresset blommade på riktigt (hehe). Se lite bilder från i somras här.

Växter från IKEA får dig att tro att du inte har det, dvs känslan för plantor. De dör - hur bra du än är. Växterna är vackra som tusan när du köper dem och hälften av priset på Blomsterlandet eller annat alternativ inne stan. De växterna är så snabbt uppodlade och de är liksom inte riktigt gjorda för att hålla - precis som basilikan ni köper på ICA. Odlar du örter hemma själv lever dem så länge de får ljus och vatten.

Den två stora rackarna i bild ovan är från Bauhaus faktiskt. De ligger i pris på samma nivå som växterna på IKEA. Jag köpte på mig hur mycket växter som helst inför visningen av min lägenhet i sensomras. Att de skulle dö räknade jag med.

Men de dog inte. Det gäller alla växter därifrån och det kan ha handlat om ca 10 växter. Bara fikusen dog. Den lade av nu i vintras.

Så. Håll dig borta från IKEA, ICA, Konsum och lägg pengarna på Blomsterlandet, Plantagen och enskilda florister. Bauhaus ger du en chans :)

(Ligger och tittar på sin sjuka matte)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar