tisdag 7 januari 2014

Längtar hem



Det har stått en del i tidningarna om demonstrationerna i Bangkok. Jag har fått mail hemifrån och med tidningar kan det ju vara lite så där vinklat. Sant, men återigen vinklat.

I det här fallet kan jag säga att det demonstreras så in i bomben. Halva byn hade packat ihop och stuckit till huvudstaden för att just demonstrera. Oftast är de gulskjortor och EMOT den sittande, korrupta regeringen. Det märktes verkligen att folk var borta. 

Nu under den stora helgen - nyår - har man pausat. Idag är det dock måndag och kidsen är tillbaka i skolorna, bilarna kör med plattan i mattan och allt vardag igen. Ingen trettondag här inte :) 

Imorse hörde min moster på radion att man satsar att starta redan imorgon igen. Folk är på väg tillbaka till huvudstaden och det förväntades vara trafikstockning idag. "Ska du till flygplatsen, räkna med tre timmar extra". Så morsan min beordrade mig att åka ÄNNU tidigare.

Självklart var det ingen trafikstockning. Jag tänker direkt på Obamas besök i Stockholm när polisen gick ut och varnade för trafikkaos! Tidningarna skrev om det och polisen höll presskonferens. På dagen D skickade all media ut reportrar tidigt i ottan för att rapportera om kaoset. Inte en enda bil syntes till. Inte en enda. 

Well, sådan tur hade så klart inte jag idag på motorvägen mot Suvarnabhumi Airport. Inget kaos, men några medtrafikanter hade vi. Och som vanligt körde minibussen som en toka genom att köra slalom i 17 mil i hög hastighet. 


Hur som helst. Eftersom jag blev så förbaskad tidig till flygplatsen och alla köer (check in, säkerhets- och passkontroll) inte alls tog en timma var typ, så var det typ sex mother fucking timmar kvar till flyget skulle gå (tre timmar till man ens visar på tavlan vilken gate jag ska till) så har jag tid att skriva ett blogginlägg.


Nu börjar inlägget:

Har lite bilder på min mosters zebror. De passar som sagt i Thailand, men jag vill bestämt ha två sådana i mon trädgård. De kommer påminna mig om just Thailand. 

Jag kollade vad de kostade att skicka med DHL och liknade. 12 kg styck i betong som landade på 3700 SEK. 

Posten skulle kosta 1700 SEK och ta betydligt längre tid, men tid är ingen kritisk faktor.  

Till slut lyckades min mamma övertala mig att hon och Lasse kunde ta en varsin i väskan på flyget. Hon är ju sjukt bra på att packa. Inte en enda grej från mitt kök tog skada när hon flyttpackade med mig. 

Vi får se :)


En ovanlig syn: jag och en katt(unge)! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar